Pages

10.28.2009

halloween special: jangan tutup lampuuuuuuuuuuu

halloween dh dkt... (mcm la pnah smbut pun.. stkt tgk simpson's halloween marathon kt starworld jek!) hehehe... so aku juz nk share 1 moment yg aku rs sgt takut.. never been this scared before! siyes!!

well.. pengalaman ngeri aku nih blaku thn lepas.. bln 4 kot.. aku pn x ingt the exact time but it was last year.. tempat kejadian: Hotel Samudera, Kuala Besut.. aku dh xnak jejak hotel tu lg dah!!

aku g hotel tu bkn la nk bgumbira joli sakan, tp time tu aku pegi ats urusan keje (bunyik cam hebat jek!).. bos aku mgu tu spt bese tbe2 suh aku g site.. hampeh btul.. dh la last minit.. nk mntk advance pn xsmpt.. kambing btul..

time tu aku g site projek paya peda.. spt bese, aku g site paya peda ngn 1 SCADA specialist.. ms tu Mr Wee.. so dlm ms yg suntuk tu, aku uruskan psiapan nk g site.. tempah tket flght, kete sewa n hotel.. besenye kalo g site paya peda, aku slalu stay kt bukit keluang resort tu.. tp ntah ade event ape time tuh, sume hotel/resort full-booked.. time tu sukma kt tganu kot.. huh.. so, last2 jupe hotel samudera ni je yg ade vacancy.. kmi book je la 2 blk utk 3 mlm.. finally sume setel by the time nk g sne..


it was a 3-day site visit.. aku dh arrange dgn org JPS kt sne n fix date ble nk g site.. our flght to KB was on tuesday, 8.05pm.. so ptg tu, aku grk ke LCCT dr opis.. selamat sbb xyah pegi tech. mtg ptg tu.. hahaha!


aku meet up Mr Wee kat lcct je.. slmt mdarat kt airport pengkalan chepa dkt kul 9.. so, pick up our car at the airport n drove to the hotel.. Mr Wee yg
drive, aku pegang map ala2 navigator gitu.. haha.. tp Mr Wee mmg bwk kete slow gler time tuh.. 60km/h je rsnye.. either die xfamiliar or mmg die that courteous.. aku dh sangap2 dlm kete n org hotel dh cal 2-3 kali tnye kmi nk check in x mlm tu.. huh.. akhirnye kami tbe di hotel itu dlm kul 11+.. shud be 1hour drive je dr kb to besut, tp dh nearly 2hours lak.. xpela.. janji slmt smpi...

so kami check in.. blk aku n Mr Wee sblh2 jek.. hotel tu xde la bsr.. 2 tgkt.. tgkt bwh reception + restoran.. tgkt ats are the rooms.. memanjang je.. so ble naik akan ade 1 hallway straight to the end with rooms on both sides.. blk aku lbh krg tgh2 hallway tu, belah kiri..

once msk blk tu, aku on lampu.. lmbt nk menyala.. ble dah nyala, dim je.. put down my things n g siap2 nk tdo la.. blk air dlm tu jgk.. kering kontang lantai tu.. aku tpikir msti dh lme xde org kt blk tu.. basuh muka, gosok gigi, then get ready to zzzzzzz.. blk aku tu btul2 mengadap laut.. leh nmpk pulau perhentian.. hotel tu juz beside jeti to pulau perhentian.. so rmai gak org sekitar tu.. dpn hotel tu ade car park, one playground.. sblh tu ade kdai makan..



blk aku mengadap arah arrow merah tuh..

blk aku tu pulak mcm bese la.. ade 1 katil single, 1 katil double, tv n meja solek.. xde almari.. juz ade tmpt sgkt bj dgn a few hangers.. imejin almari, xde pintu, xde dinding n of cos xde compartment.. juz ade bhgn ats n palang yg utk sangkut bj tu.. tula almarinye.. aku xkesah la.. janji aku leh tdo, rht2.. so mlm tu, aku tdo ngn nyenyaknye.. meby sbb nature aku yg mudah lelap n aku dh pnat travel.. so the 1st nite xde pape yg blaku.. aku tdo dgn lampu toilet menyala.. aku xsuke direct lite ms aku tdo.. lampu blk tu btul2 ats kepala katil aku.. dorg tempek lampu tu kt dinding kt kepala katil tu.. hmmmm

so, pgnye bgn awl sbb janji nk jupe org JPS kul 9.. nk kne g bekpes dlu.. lgpn hotel ni dh jauh gler dr JPS.. so kne grk awl sket la.. bese kt bukit keluang resort tu dkt je nk g JPS.. pg tu ble nk on lampu bilik, xnyala pulak.. dh la smlm malu2 kucing je lampu tu menyala.. so sbb dh cerah, xkesah sgt la lampu tu xnyala.. b4 kuar hotel tu aku dh ckp kt receptionist yg lampu blk aku x nyala.. dorg ckp nnt dorg tukakan.. ok!

so, ktorg g jemput en zaki kt JPS n pegi la site.. ms dlm kete otw g jps, mr wee ckp die tuka bilik sbb xde water heater.. aku xkesah je mandi air sejuk.. then die ckp ms die msk blk die tu ade labah2 bsr.. "i guess the room was vacant for quite some time.." kate mr wee.. aku pn ckp psl lampu blk aku yg rosak tu.. tp aku ckp aku xkesah la psl xde water heater tu... tp kalo ade aku gune je.. hehehe


lps pick up en zaki, kami pn pegi la to our site.. actually proj ni nk ltk SCADA system kt sistem pengairan kt besut tu.. kirenye mcm nk automate all the gates n stuff la.. so ktorg kne go to a few points n ade points tu kt ceruk2 tp semak belukar, ade yg tp jalan je.. mr wee ngn en zaki akan bncg hal2 teknikal la sbb die specialist, aku ni sbg cacai a.k.a kuli batak aje.. amik gmbr plus amik measurement gate2 n compartment stations.. mmg pnat jgk walopn stkt amik gmbr n measure gate2 n jgk saliran2 tuh.. amik gmbr pn nk kne ade skill jgk.. nk bg gmbran kt bos aku yg xpnah g site tu tp konon2 lg phm dr aku bnde yg die nk buat.. so kne la snap sbrp byk gmbr n ngn angle yg bgus (konon la...).. nk dpt angle bgus kne la msk semak samun n redah belukar2 yg ade..


at 1 point tu, aku masih lg meneruskan keje snap gmbr gate yg ade kt point tu.. spt yg aku katekn awl td, aku knela meredah belukar sbb nk amik angle yg bgus.. at 1 particular moment, tgh2 aku duk snap2 gmbr, aku tsedar mcm aku dh msk ke dlm semak samun yg agk jauh dr mr wee n en zaki.. dorg kt sbrg jalan.. aku snap gmbr saliran kt sbrg jln ni.. dlm ati aku ms tu tdetik, "aku ni main redah je, ntah2 ni "kawasan" org.." so aku pn cpt2 chow dr tmpt tu.. tmpt tu juz tepi jln utama tp kwsn sekitar tu xde org.. lapang je.. so it was a bit creepy la kalo ko duk ctu sorg2.. jln tu pn xde la byk org lalu even tu jln utama.. then ktorg continue to next points n call it a day..


agk pnat sbb aritu pns n kering.. dlm kul 4 lbh kami dh smpi hotel.. nk je aku cpt2 smpi blk n baring kt katil.. pnat! tp nk msk blk tu smpt la aku bg salam dlu.. ustaz mengaji aku psn bg salam walopn xde org.. bg salam kt malaikat dlm tu.. n org ckp, kalo kte bg salam b4 msk umh/blk kte, pape yg ikut kte xkan msk skali ke dlm tu ngn kte.. tmbh2 pulak aku teringt psl peristiwa kt site td.. so mmg la aku bg salam.. tu pn dh jd habit aku sbnrnye..

ni susunan blk aku duduk kt hotel tu...


smpi kt blk, try on lampu.. xmenyala lg.. mknenye x repair lg la tu.. so aku trn g kt receptionist, gtau psl lampu tu.. then die suh aku tuka blk je.. aku ok je.. so die juz bg kunci blk, aku naik ats n pack my things.. blk br tu dpn skali.. ble naik tangga trus jupe blk tu.. stil on the left side.. so aku stil leh nmpk laut la.. (romantik la konon).. 1st thing ble bkak pintu blk tu was, pintu tu xleh nk tolak abis.. sangkut.. so xleh bkak luas2.. n susunan perabotnye x sme ngn blk aku smlm.. blk ni bkak pintu je trus ade katil single.. n i noticed the double bed tu mcm terusik sket.. i mean die pnyer cadar tu x tegang, mcm org br duduk kt ctu n left.. lps angkut sume brg2, aku anta blk kunci bilik smlm kt reception..

mcm bese aku g toilet.. tgk lantai basah.. meby the guest br check out arini kot.. so rs cm lega sket sbb blk tu xdela kosong sblm ni.. so mandi2, rht2.. ptg tu dh janji nk mkn kt kedai mkn kt tepi hotel tu ngn mr wee.. so smbl mkn tu kmi bncg2 psl site kami tu.. plan utk esoknye skali.. ade a few points lg nk kne pegi.. mr wee ckp kalo abis awl, leh la g pulau phentian.. tdo 1 mlm sbb our flight back on jumaat ptg.. mcm best jgk tuh.. leh mkn angin.. hehehe

lps bncg2, kmi pn naik la ke blk msg2.. ms tu dh magrib dah.. mlm tu aku pn xdela buat pape sgt.. pnat dh.. tgk tv pn xde cte best.. so tdo awl la mlm tu.. aku juz tdo kt katil single, yg btul2 dpn pintu blk tu.. b4 tdo tu smpt la baring2 kt katil tgk2 tv smpi ngntuk.. dh ngntuk tu, tutup tv, tutup lampu, on lampu toilet cm smlm gak n off to sleep.. b4 tdo mcm bese cal irman n say gudnite.. mcm bese, die psn kalo ade pape cal die.. orait.. so tdo la...


aku ni mmg yg jnis kalo tdo, mmg tdo mampus la.. slalunye xkan tjaga selagi x pagi n mmg xde mimpi2.. mmg tdo nyenyak abis la.. tenang je.. tmbh2 time aku pnat cmni.. tp kdg2 kakak aku ckp ade gak aku mengigau2 time tdo.. aku pn xsedar.. heheh.. mlm tu tgh aku tdo tu, aku tjaga ats 2 sebab:
  1. aku tdengar bunyi tv
  2. rase panas.. econ padam?
aku pn bgn dgn mamai tu tgk tv tgh on, n aku rasa panas.. aku rs pelik la jgk sbb seingat aku, aku dh off tv tu td.. tp pki remote je la.. remote tv tu kt sblh bantal aku je.. xkan la aku tdo mengigau tekan remote tv tu..? hmmm.. so aku bgn n tutup tv tu.. yg psl panas tu pulak, aku tgk econ tu dh off.. aik? camane leh off pulak? econ tu xde remote, trus tekan butang merah ijau kt suis bsr tu.. yg ni lg mustahil kalo aku mengigau g tekan suis kt dinding tu.. lg pn suis tu kt kepala katil double sblh aku tu.. maka aku pn pegi on econ n smbg tdo.. ms tu br dkt pukul 1.. br kjap la aku tdo.. mmg wajib smbg tdo nih.. sok nk g site lg.. perlu tenaga... yaaaaa... smbg tdo walopn ade rs xsedap ati.. abaikan aje n beranikan diri..

aku ble tdo slalunye akan mengereng ke kiri.. so aritu aku tdo cm bese, mengereng ke kiri.. so aku mengadap katil double tu mbelakangkan pintu.. tgh aku tdo tu, tbe2 aku rs mcm ade bnde brt himpit aku dr blkg.. aku xleh pusing n xleh bgerak.. mulut pn tkunci.. aku try gak nk pusing n aku ingt aku jerit "Allahuakbar!" n br aku leh bgerak.. mmg aku tkut ms tu.. aku pn xsure aku mimpi ke ape ms tu.. aku tgk telefon, jam br kul 1 lbh.. mknenye aku br je lelap kjap lps aku tjage td.. ya Allah.. selamatkan la aku...

aku trus bkak lampu blk tu.. ms tu aku dh stat rs takut.. dlm otak aku dh pikir bukan2 ms tu.. aku baring kt katil n try smbg tdo.. pdhal dlm ati tuhan sj yg tau.. aku pkr kalo aku tdo, bgn dh pg, ilang la rs tkut tu.. tp xsemudah itu.. huh.. aku dh stat pkr yg bukan2.. dh xleh tdo dh sbnrnye.. kt luar tdengar org bjalan kt hallway tu.. lgpun br kul 1.. ble cubaan nk tdo xbjaye, aku teringat pesan irman.. cal die kalo ade pape.. teragak2 nk cal die ke x ms tu.. ksian pulak nk kaco die.. esok nk keje lg..

tp.. lame2 mkin seriau pulak aku rs.. aku cal gak irman.. die pn dlm mamai tnye knape aku cal.. aku ckp la aku xleh tdo.. so die layan la aku borak.. walopn ms tu tgh borak ngn irman, dlm hati aku stil rs takut sbnrnye.. aku xgtau irman nape aku tjaga n xleh tdo.. tkut die risau.. dh la jauh..

smbl borak ngn irman tu, rs tkut tu mkin kuat pulak.. ingtkn mkin lega.. lain pulak jdnye.. hati stil xtenang.. org ckp kalo kte rs meremang bulu roma tu, mknenye ade sumthng la tu.. oh tidaaakkk!!!!!!

aku amat la takut time tu.. n ati aku ni terasa sgt xkena pd sudut tmpt sangkut bj tu.. ntahla... spjg bckap ngn irman tu mata aku xlepas pndg kt sudut tu.. aku rs mcm ade sumthng tgh duk merenung aku yg ketakutan kt ats katil tu... dan arapnye kalo btul la ape yg ati aku rase tu, bia la kekal invisible.. xyah la nk menampakkan rupenye kt aku yg sah2 dh kecut perut ni.. ya Allah.. cpt la pagi... ms tu mmg masa lmbt gler blalu.. bygkn la.. aku tjage sekitar pukul 1.. lg 6jam nk cerah.. mcm2 leh jd dlm 6jam tu.. aku dh xtau nk pegi ke mane.. kalo aku lari kuar hotel pn aku nk kemane?? lg la seram.. tepi laut lak tu.. nk cr mr wee aku xtau die blk mne.. n aku pasti kt lobi xde org.. lg seriau aku nk duk kt ctu.. eeee...

irman stil lg temankan aku kt telefon.. die xtau sbnrnye aku dh tkut thp ke-27 dah.. nnt kalo die tau lg la die risau.. die ni cpt risau.. kang dibuatnye serta-merta dtg ke besut tu dr kolumpo, ape aku nk jwb ngn mak ayah die.. ish.. walopn kalo drve time tu, esoknye br smpi besut tp aku rs die ade kemungkinan nk wt aksi sedemikian.. so kne la wat2 steady n mcm xde pape..

ms kejadian ni, aku br bbrp bulan tuka pki postpaid.. dh xpki prepaid.. ms ni la aku rs amat la bsyukur sbb aku pki line.. kalo pki prepaid, tgh2 bckp krdt abis, mne aku nk cr mlm2 cmni?? dh la ketakutan.. so spjg mlm tu la irman ade di talian.. die pn dh sme x tdo ngn aku.. tp ble pki line ni, exactly cal kte 1 jam 30 min, dorg akan cut call kte.. so kne call blk.. haa.. time ni ble tgh bckp ngn irman tbe2 aku bckp sorg2, mule la tkial2 nk cal irman blk.. nsb baik ade speed dial.. so dpt la aku dgr suara die blk.. tp sbnrnye, kalo korg tnye ape yg aku borak ngn irman spjg ms tu, satu haram pn aku xingt.. aku di luaran mmg tgh bckp ngn irman tp otak ngn hati aku duk pkr bnde lain.. dgn keadaan aku yg tgh ketakutan tu, mmg aku xingt pn aku cte ape ngn irman spjg ms tu.. yg aku ingt aku bckp ngn die smbl baring kt katil tp mata aku asik pandang kt sudut yg seram tu je.. aku xlepas2 pndg kt sudut tu.. siyes.. kalo btul muncul sesuatu kt sudut tu, bia la aku nmpk awl2.. jgn dh smpi dpn mata br aku nmpk.. tp jgn la muncul..

dan nk dijadikan cte dan tmbh mburukkan keadaan, tgh bckp tpon ni tbe2 bateri out.. ms ni skali lg aku cemas.. walo dlm ketakutan tu smpt la jgk aku capai charger dr beg aku.. tp yg malangnye, charger ni bkn charger aku, tp charger irman.. aku lupe nk bwk, so pnjm die pnye yg ade kt opis.. dan charger die ni agak OKU sbb ade 1 kaki je nk smbg charger ke tpon.. (kami pki sony ericsson, so kalo yg tau ptutnye charger sony ade 2 kaki nk smbg ke tpon..).. ble ade 1 kaki je, maka charger ni longgar n xlekat kt henpon.. kalo x gune tpon time charge tu xde mslh tp ble tgh gune, jwbnye aku kne pgang charger tu lekatkn kt henpon.. plug pulak ade kt sblh suis econ tu, kat katil double tu.. so aku kne la pegi ke katil double tu, duk kat ctu sbb wayar charger tu pendek.. n katil tu lg dkt dgn sudut seram itu...

mase aku tgh ckp ngn irman tu, charger tpon asik ttanggal2, aku dh mkin tkut.. aku rs mcm dlm cte hantu pulak ble sume bnde xkena.. n aku rs bnde di sudut tu masih lg duk perhatikan aku yg tgh ketakutan mcm tikus tu.. ya Allah.. kuatkan la smgt aku...

bile keadaan sume dah serba xkena tu.. aku dah xleh nk thn dah perasaan tkut aku tu.. ms tu la aku trus menangis n ckp kt irman aku takut.. mmg aku nangis teruk ms tu.. dh tahap teresak2, ckp pn tsekat2.. ms tu br kul 3 lbh.. ya Allah.. lmbt lg nk pg.. ble aku dh nangis ketakutan mcm tu, irman dh xtau nk pujuk aku camane sbb aku dh thp meraung2 dh.. die pujuk2 aku n last die suh aku bc ayat kursi sme2 ngn die.. ni jela antara pbualan ngn irman yg aku ingt spjg mlm tu.. dlm teresak2 tu aku cuba gak bc ayat kursi sme2 ngn irman.. last2 aku on loudspeaker.. aku dh tkut sgt dh ms tu.. n aku stil memandang sudut ngeri tu.. kat ctu aku gantung bj ngn telekung aku.. mmg agk ngeri ble ingt blk sbb sudut tu agak suram n gelap.. dan spjg ktorg duk bace ayt kursi tu, aku leh dgr bunyi2 org bjalan kt hallway mkin kuat, kt luar tingkap pn ade bunyi2 jgk.. bjurai2 air mata aku ms tu.. aku mmg xpnah rs setakut tu.. aku kuatkan ati jgk bc ayat kursi ngn irman.. dlm ati aku rs mcm aku dh blakon dlm cte jgn pndg blkg pn ade..

ktorg trus bc ayt kursi tu smpi aku tlelap.. ble tjage aku dgr irman stil duk bc ayat kursi tu.. sedar2 aku tgk dh kul 5 lbh.. dh dkt kul 6 dh ms tu.. ms ni aku dh xrase seriau mcm awl2 td.. agknye bnde yg duk perhatikan aku tu dh xde kot.. ksian kt irman, dgn die skali x tdo.. last2 aku ckp kt die aku dh ok.. suh die tdo kjap.. aku tdo skjp.. xlme lps tu dh bgn.. siap2 nk g site lg.. pnat xilang lg.. dh la xtdo smlmn.. tp keje tetap keje..

aritu ktorg abis site visit awl.. tghari dh setel.. lps lunch aku ngn mr wee blk hotel.. ktorg g usha2 kt travel agent dkt2 hotel tu.. konon2 nk g pulau perhentian.. aku stuju kalo ktorg g pulau ptg tu.. so xyah la aku tdo kt blk tu lg.. bulu tengkuk stil meremang ble tgk hotel tu.. tp ble tnye travel agent kt ctu psl timing boat sume, ktorg rs xsmpt nk g.. lgpn skjp je sbb pg2 sok dh kne blk sbb flght kul3.. so kmi pn g pusing2 kt arked dkt ngn jeti kuala besut tu.. aku bli keychain.. bg souvenir kt adik2 aku.. then bjalan smpi ke jeti.. rmai jgk org.. then patah blk ke hotel..

smpi kt hotel tu, otomatik je bulu roma menegak.. aku xsuke perasaan tu.. bkak je pintu blk, ade perasaan yg suram dlm ati aku.. xpela.. 1 mlm je lg.. esok dh nk blk.. mlm tu aku dh buat segala psiapan diri.. bdoa semoga x jd mcm smlm.. sbnrnye dlm hati btekad xnak tdo.. tkut tjaga mcm smlm.. kbetulan ms tu musim akademi alquran.. aku bkak je akademi alquran tu.. walopn sblm ni xpnah tgk pn.. tpon pn aku dh siap psg kt charger.. aku siap ikat getah lg charger ngn tpon aku tu.. incase jd mcm smlm lg.. aku duk kt katil double tu.. bsandar kt kepala katil.. jgn tido.. jgn tido..

tp aku ttdo jgk.. pnat g site di double lg dgn smlm xtdo.. mmg pnat gler.. aku tjage lg.. tgk dh kul 1 lbh.. siaran tv pn dh nk abis.. aku tuka ke tv3 sbb tv3 24jam.. so xde la sunyi sgt.. lampu pn aku xtutup mlm tu.. alhamdulillah.. xde pape yg blaku..

esok pg, pack my things up, kemas2 sket n checkout.. ktorg kuar awl sbb nk g basuh kete sewa yg dh comot tuh.. kang xpsl2 kne caj lebih sbb kotor.. our flight kul 3 lbh.. smpi lcct, amik bus n trus blk umh..

esoknye, ari sabtu ade bowling tournament opis.. pegi la memeriahkan majlis walopn xterer.. ruby (imgtt) yg tlg aku bookkn hotel tnye aku camane hotel tu.. aku ckp 1st n last! aku dh xnk pegi! dorg sume ttanye2.. aku juz ckp aku kne kaco je..

blk dr boling tu, dlm kete br la aku cte dr awl ape yg jd mlm tu.. pnye la die tkejut n marah jgk sbb aku xgtau punce aku ketakutan tu.. aku sbnrnye tkut ble aku cte kt die time tu, lg teruk aku kne kacau.. yg mlm tu pn aku dh meraung2.. ckup la.. aku dh xnk dh menghadapi mlm tu..

walopn pengalaman ni aku xde la tnmpk lembaga ke, entiti ke, tp ni la saat2 plg menakutkan bg aku.. aku xpnah rs tkut cmtu.. bese aku ni buat2 berani tp mlm tu aku xleh btahan nk buat2 berani.. mmg takut yg amat.. siyes..

sejak dr kejadian tu, aku ade mengalami bnde pelik jgk kt umh sewa aku.. aku slalu tdgr bunyi loceng dkt meja mkn.. meja mkn tu dpn pintu blk aku je.. mmg dkt gler.. mula2 aku dgr bunyi loceng tu, aku ingtkn loceng kt gelang tgn aku.. ble aku amat2 blk bunyi tu ngn gelang aku, lain! trus kecut perut aku.. ape lg.. aku cal irman n buat bckp ngn die.. abaikn bunyi tu.. lme2 bunyi tu ilang sdri..

2,3ari lps tu aku gtau kakak aku yg duk 1umah ngn aku.. die ni dh la penakut.. trus kecut perut.. ktorg suspek hsemate ktorg ni suke sgt blk lwt.. kdg2 g main futsal kul 2 pg br blk umh.. ni msti ikut die blk ni..

byk kali jgk aku dgr bunyi loceng tu.. time dgr tu, xkire la tgh gaduh ngn irman ke, aku trus cal die.. mmg lame2 ilang bunyi tu.. 1 day, ktorg btiga ckp psl bunyi tu, hsemate aku buat pdedahan yg lg seremmmm...

die ckp, ade 1 mlm die sakit perut nk g toilet, die kuar blk tbe2 nmpk ade lembaga duduk tcongok kt kusi dkt tv.. mjerit ktorg dgr cte die ni!! die ckp lembaga tu mbelakangkn die, mmg mcm ade org duk kt ctu tgh tgk tv.. bezanye tv x on je.. n kbtulan kmi sume ni rabun.. die ckp dlm mamai2 tu die tkejut jgk.. tp sbb dh skt perut, trus msk toilet.. kuar toilet trus msk blk.. xpndg kiri kanan dh.. rupenye dh smgu dua jgk la peristiwa tu.. ade ke ptut die snyp je?? kmi pn mula la speku mcm2..

dorg ckp meby bnde yg ikut aku kt besut aritu.. aku ckp xkan la jauh bnor die ikut.. hsemate aku ckp xmustahil sbb ade studen die yg g pangkor, ade bnde ikut die smpi blk umh.. pastu kne anta blk ke pangkor sbb bnde tu mengacau die.. haa... tkedu aku.. ble mak aku tau hal umh kami tu, die suh ktorg sblm tdo baca 4 qul kt 4 penjuru umh.. kakak aku slalu buat.. kdg2 aku buat gak.. tp meremang jgk la bulu tengkuk.. huhuh...

tp aku pnah la nmpk objek melintas time aku tgh kt dpur.. ingtkn kakak aku.. tp bkn!! die br je bgn tdo sejurus aku nmpk bnde melintas tu.. (nk pengsan rasenye...) dah la time tu siang.. adui... org ckp ble dh kne skali, slalu la kne lps tu.. btul la kot..

ktorg pn dh stat on lampu kt luar time tdo.. slalunye ktorg x on lampu.. tp sejak2 on lampu, aku dh xdgr bunyi loceng tu lg.. ade 1 mlm tu aku off lampu kt luar, dan2 mlm tu aku dgr blk bunyi loceng..

so, moral of the story: jgn tutup lampu n pcaye ngn kata hati... hohohoohoh

1 comment:

Anonymous said...

http://everyoneweb.be/spymobile1978a149/#best_spyware_program_cell_phones use mobile phone gps tracker [url=http://everyoneweb.com/spymobile1982a262/#spy_on_any_mobile_phone_free]cell phone spyware detection and removal[/url] computer and telephone monitoring in the workplace monitor kids text messages on iphone spy vs spy mad cartoon http://spymobile-ccm0957.eklablog.com/lucky-link-download-cell-phone-spy-software-spy-on-text-messages-free-a67867047#lego_cars_2_spy_jet_escape_review cell control remote spy software [url=http://everyoneweb.com/spymobile1978a43/#spy_mobile_number_tracking]iphone monitoring app free[/url] remote spy software for pc free gps cell phone tracking software pc cell spy exposed http://everyoneweb.be/spymobile1984a189/#android_spy_camera_app_free free phone call monitoring software [url=http://everyoneweb.com/spymobile1975a20/#iphone_app_for_monitoring_text_messages]spy vs spy game boy online[/url] spy phone mobile software crack cell phone spy application spy on cell phone free software download
http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3400457#ultimate_bluetooth_mobile_phone_spy_download_free [url=http://www.world66.com/member/porrila1997_ultima#spy_camera_pen]nokia n95 spy call recorder free download[/url]
#cell_control_spy_free_trial