Pages

6.01.2010

My All Time Favorite OSTs

Ok. Memandangkan aku memang suka nonton movie, kali ni aku nak selitkan my all time favorite OSTs. These are among the songs yang aku tak jemu dengar. We'll do it in a time line ok?

Beauty and the Beast - Celine Dion & Peabo Bryson (OST Beauty and the Beast)





Ni memang my all time favorite Disney movie. Tengok banyak kali pun takpe. 

Because You Loved Me - Celine Dion (OST Up Close & Personal)



Tertipu bila tengok movie ni. Ingatkan happy ending. Rupanya Robert Redford mati la pulak!! Movie ni masa Form 1 kalau tak silap aku. Yep. I'm also a Celine Dion fan. Hiks!


Lovefool - The Cardigans (OST Romeo and Juliet)




Suka lagu ni. Tak tau kenapa. Tapi bila tengok movie tu rasa Ish.. peliknya bila Romeo & Juliet dimodenkan. 
  

Say What You Want - Texas (OST Picture Perfect)





I remembered seeing the music video in ntv7. Masa ntv7 baru start operating. Like the song so much but never really watched the movie. Dunno why.


I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith (OST Armageddon)



Ok. Sape tak tau lagu ni? Dengar lagu ni ingat Bruce Willis. Or Liv Tyler. Or Ben Affleck(?). Memang lagu ni most people's all time favorite jugak. Not just me. It was in 1998 kot. Masa form 3. 




Iris - Goo Goo Dolls (OST City of Angels)




Ok. Bila tengok video klip lagu ni nampak macam happy ending. Bila tengok movie ni rupa-rupanya watak Meg Ryan tu mati katak je kena langgar ngan lori. Penat si guardian angel jadi mortal sebab nak hidup ngan manusia. Huhuh.. Sekali lagi tertipu...


Kiss Me - Sixpence None The Richer (OST She's All That)





Lagu ni caught me the first time I saw the music video on MTV. Terus minat lagu ni and tengok She's All That. Masa tu Form 4. Rachel Leigh Cook memang cute giler!! And of course la the charming Freddie Prinze Jr. Hehe.. This song is still in my playlist! (Tapi dalam ni cerita Dawson's Creek. Bukan She's All That!! Takde pulak kat youtube)




Rule The World - Take That (OST Stardust)




Ok. Ni mulanya aku tak tau movie ni kisah apa. First time tengok kat HBO kot. Terus suka. And yes, the song was during the credits. Tapi still suka lagu ni. And I like the story very much!


Never Knew I Needed - Ne-yo (OST The Princess and The Frog)



The latest OST on my playlist. Like the song, like the movie. A little twisted fairytale but still a happily ever after Disney movie. Tapi this song during the credit movie tu was a duet. Dan aku ni memang peminat Disney's productions. Heheh


Ok. Ni je yang aku ingat buat masa ni. Maybe ada a few yang tertinggal. Tapi most of them are here. These are the songs yang selalu ada dalam playlist aku. Maybe banyak lagu lama but I'm a Mix.fm person. Haha!




No comments: