Pages

6.23.2010

The Personality Test: Answers

**Sila baca entry INI dahulu sebelum baca entry ni. :)

Now it's time to reveal your personality. Yay!!

Jeng jeng jeng...

Sila keluarkan lukisan anda kelmarin dan mari kita membaca erti setiap satu darinye.. Hoohoo.. (Dah macam dalam majalah Remaja pulak..) :P

This is what I initially drew back in 1998. Lebih kurang la..
Ok. Kalau nak tengok lukisan tu klik la bagi besar sket. Kalau takat saiz ni tak nampak jelas ni... Hehehe... Aku dah letak nombor-nombor ikut giliran kita melukis semalam.

Now. Let's begin!

No 1: Rumah
 Rumah ni represents pendirian anda. Contoh rumah yang aku lukis tu. Rumah kayu pastu macam senget je kan? Well, it means aku ni berpendirian kurang teguh. Tak semestinya bila korang lukis rumah kayu ni maknanya tak teguh pendirian, tapi cemana korang lukis. Kalau macam senget, tiang lidi je, nampak la kurang stabilnya.
**Maybe korang cakap sketch je, memang la tak stabil. NO NO NO. Kakak aku lukis rumah beria siap porch bagai.

No 2: Pokok
Pokok represents your hope on something. Tengok level pokok dengan rumah. If korang lukis pokok lagi tinggi dari rumah means korang meletakkan harapan yang tinggi on something. The higher the tree, the higher your hopes are.
**Setakat ni, semua aku jumpa lukis pokok lagi tinggi dari rumah. Maknanya most people give high hope on something. :)

No. 3: Pagar
 Pagar pulak melambangkan pemikiran korang. Contohnya pagar yang aku lukis tu. Walaupun ala-ala longkang tepi rumah tapi aku maksudkan pagar disitu ye. Pagar yang aku lukis tu tak completely nampak mengelilingi rumah kan? So it means in certain things, aku berfikiran terbuka and in other things aku tertutup sket. So if korang lukis pagar tu ada rongak-rongak sket maknanya pemikiran korang sama ngan aku la.
**Jangan pikir semua orang lukis benda yang sama cam kita. Aku pernah jumpa yang lukis pagar rumah ni betul-betul keliling rumah tu macam trek balapan kat stadium! Tertutup habis!

No. 4 & 5: Bunga & rama-rama
Bunga & rama-rama ni related to each other. It represents keyakinan anda. If korang lukis rama-rama tu dekat dengan bunga, it means bila korang suka someone, korang yakin korang boleh dapat orang tu. So pada yang dah kawen, korang dan spouse korang dulu cemana? Sape tekel sape dulu? Hehe..
**Aku memang lukis rama-rama tu melekat kat bunga. Kira tahap yakin abis la ni kononnya. And aku pernah jugak jumpa yang lukis rama-rama kat dinding rumah, bukan kat bunga.

No. 6: Ular
Ular pulak represents percakapan korang. If korang lukis ular ni lurus je, maknanya korang ni jenis yang bercakap lurus. Tak putar alam. If ular korang tu berlingkar, so it means korang ni putar alam la orangnya. Kalau lebih kurang macam ular yang aku lukis tu makna lurus tak lurus sangat tapi takde la berputar belit.
**Aku pernah jumpa ular yang straight dan yang berlingkar macam ubat nyamuk tu!

No. 7: Bukit
Bukit pulak represents your ego. If tinggi bukit yang korang lukis tu jauh lagi tinggi dari rumah korang tu, maknanya memang tinggi la ego korang. If lower than the house you drew, than you have a lower ego.
**Most people yang aku jumpa memang lukis bukit yang tinggi dari rumah tu la.

No. 8: Matahari
Last but not least, the sun. It represents your future. If matahari yang korang lukis tu penuh dan bersinar-sinar, means you'll have a bright future ahead. If matahari korang tu malu-malu, sembunyi belakang bukit or not in the full circle, it means your future will not be that bright. But friends, yang ni bukan represents your future in exact. Your future is not in my hand. I'm not a fortune teller. And this is not a tarot card reading. So, this part tak perlu dipercayai 100% sebab you shape your own future. Jangan rasa down pulak bila matahari korang lukis tu doesn't read the bright future. It's just a reading from your drawing. Tuhan yang tentukan takdir korang semua ok?


Ok. That's all for the personality test. What do you think? Does your drawing represents who you really are? Mine hampir tepat. Most of it are true. So kalau korang rasa test ni proves who you are, you can try this on your friends. Good luck!


ProvenTrue,

No comments: