Pages

6.21.2010

The Personality Test

Yay!! Memang favorite aku bila sebut personality test. Konon nak mengenal diri dengan lebih mendalam. (Ataupun aku tak sedar diri???) Ok. Let's move on!

I did this test back in 1998. Masa form 3. It wasn't a formal test given by teachers tapi one of my classmate yang bagi. Fatimah Suhana. It's not a test that requires you to answer questions but just need you to draw. Yep. Melukis. Resultnya dari lukisan anda. Maka, sila la sediakan kertas dan pensil or pen. Tak perlu kertas lukisan bagai. Just one plain paper. A4 pun dah memadai. And be spontaneous. Jangan baca entry ni sampai habis baru nak lukis. Once baca terus je lukis. And you don't need to query a lot sebab the first thing come across your mind is what you should draw.

Now, shall we?

Firstly, draw a house. Sila lukis rumah ye anak-anak. Tak kisah la rumah kayu ke, batu ke, ape ke, draw the first thing that come across your mind. 

Ok. The next thing is to draw a tree. Pokok. Anywhere you want to. What ever type of tree you think of.

Next, draw the fence. Lukis pagar. Tak kisah la pagar kayu ke, pagar batu ke, kawat duri penjara ke. It doesn't matter. And doesn't matter where you wanna place it.


Sekarang, lukis pulak bunga. Tak kisah la nak lukis bunga raya ke, bunga tulip ke. Or you wanna draw a single flower or a bushes of roses, it's up to you.



Ok. Setelah selesai dengan bunga ni, sila lukis rama-rama. Butterfly.

Ok now. Lukis pulak ular. Ok. It sounds weird but just do it ok. Jangan banyak tanya, banyak songeh. Lukis je. Tak kisah la nak lukis kat mana tapi must be in the same drawing la. Jangan lukis kat kertas lain pulak... 

Ok. Seterusnya. Lukis bukit. Jangan banyak tanya. Lukis je.

Ok. Mesti korang dah fedap lukis macam budak darjah 1 ni kan? Sabar sabar. Ni item last. Satu je lagi. Lukis matahari. Senang je. Matahari. Takkan tak pernah lukis matahari..?

Now, dah siap lukisan anda, sila scan dan email kepada saya untuk penilaian. :D 

Ok. Tipu je. Poyo je nak buat penilaian satu-satu. Macam la aku rajin sangat. :P




Nak tahu apa result personality test korang? Wait for the next entry!!!



OppsieDoppsie: I'll explain the meaning of every single item in the next entry k!


Selfconcious,

4 comments:

kEruL said...

cepat kak yus....nak tau...

wanyusnira said...

olololooo..

mlm ni i update kerul..

hohohoh

nadiah,wan said...

noni. i dah buat. ada dalam blog i neh.

haha

wanyusnira said...

na.. dah tgk ur drawing.. kiut!

smlm tak sempat nak abiskan. dah ada dalam draft. nanti i update the result k.