Pages

9.19.2010

Edisi Raya 2 Dalam 1

Salam Syawal semua!
Raya tahun ni tak sempat nak menjenguk rumah sedara mara sebab plan raya tahunan berubah. Selalunya 1st day raya akan pergi beraya rumah sanak sedara tapi tahun ni, family abang ipar kami datang jenguk cucu mereka. Famili Abg Shuk datang jenguk Budriz. Kebetulan pulak raya tahun ni jatuh hari jumaat. So tengahari yang lelaki dah nak gi solat jumaat pulak. So sudahnya tak pergi beraya ke mana pun.

Raya kedua dan seterusnya macam biasa kaum kerabat sahabat handai datang beraya. Tapi tahun ni macam tak semeriah tahun-tahun sebelumnya. Tak tau kenapa. Musykil pulak. Tapi raya tetap raya. Duit raya tetap habis. Kuih raya pun dah tinggal serdak je. Kenduri kendara pun banyak. Mungkin aku je yang rasa kurang sesuatu di raya tahun ni..

Dan agenda penting raya dah selesai dengan lancar. Family Irman datang beraya sambil berbincang perihal kenduri kawen kami. Ya. KAWEN. Kiranya datang tetapkan tarikh. Yela. Bertunang dah setahun lebih. Takkan nak tangguh lagi kot.

Maka. Secara rasminya. Diumumkan. Akad nikah pada 4 Februari 2011. Kenduri pada 5 Februari 2011. Kenduri belah Irman seminggu lepas tu. InsyaAllah. Doakan semua berjalan lancar. 
Tinggal lebih kurang 4 bulan je lagi nak prepare. Akan melakukan persiapan secara rapi lepas ni. Sebelum ni dah ada persiapan tapi sikit-sikit je. Akhirnya giliran kami pulak. Hati gumbira tak terkata. Hihi..

Macam-macam nak kena setelkan. Paling penting borang-borang kawen tu. Pastu hal kenduri, pelamin, baju pengantin, hantaran, kad jemputan, mekap, doorgift, etc etc. Ok. Tiba-tiba rasa nak pitam. Takpe takpe. Akan diusahakan setenang yang mungkin. 

Ok la. Gambar ada dalam laptop kat rumah. Sekarang ni kat opis masih mood cuti. Malas banget!!


OppsieDoppsie: Akan mula menjemput saudara saudari tak lama lagi :)


Hati berbunga-bunga,

Enhanced by Zemanta

6 comments:

ijad said...

selamat hari raya

wanyusnira said...

selamat hari raya ijad :)

syaz :) said...

hhehe nak kawen da
waa tahniahhh..

wanyusnira said...

syaz :)

mekasih2.. nnt akan dijemput serata rakyat jelata.. hehehe

amla said...

satu lagi ko lupe nk prepare...
kene g spa..mencatikkan badan..hehehe
and plan for honeymoon..hehe..
leh la wat kenangan nnt..

wanyusnira said...

oh amla.. tu pun dlm list pitam jgk tuh.. ahaha..

lum plan lg nak honeymoon kemane.. nak setelkan hal penting dlu.. hehe