Pages

9.05.2010

Featured Blog

Salam semua!

Dah lama tak update blog. Bajet-bajet busy giler kira besday present padahal takde pun. Berangan je la. Tunggu adiah dari Irman je la jawabnya. Mekasih! (awal-awal cakap mekasih muahaha!)

Sekarang ni mengira hari nak raya je la. Baju raya tak siap lagi. Sepatutnya ada 4 pasang (3 baru beli, 1 stok tertunggak). Macam biasa, dah dekat nak raya baru siap. Baru thrill nak raya. Kuikuikui..

Dua tiga hari ni aku duk ralit membaca blog seseorang. (Ala-ala stalker pun ada :p) Blog ni kawan Angah yang bagitau. So malam tu kami pun search la blog tu. Angah dengan poyo siap amik link blog tu ngan kawan dia. Pemiliknya Kak Senduk. Nama blog dia meriahuoll.

Aku memang tak pernah feature any other blog dalam blog aku ni. So kira blog Kak Senduk ni yang first la. So, mesti korang terpikir kenapa aku feature blog Kak Senduk ni kan? 

Selalu kita baca blog gadis-gadis cantik macam Hanis Zalikha, Fatin Liyana or ibu berkarier seni Sue Anna Joe. Kebanyakan blogger tegar mesti kenal ngan nama-nama ni. So siapa Kak Senduk ni pulak? Supermom? Gadis cantik kerjaya hebat? Mama bosan?

Kak Senduk ni sebenarnya lelaki berjiwa lembut. Kalau bahasa pasarnya orang sebut pondan. So kenapa aku excited nak feature blog Kak Senduk ni??? Bila dah beberapa hari duk menelaah blog Kak Senduk ni, kebanyakan entrynya menghiburkan dan memang boleh buat aku gelak sorang-sorang. Kalau tengah sendu sorang-sorang or bosan, boleh tinjau blog Kak Senduk tuk hiburkan hati. :p

Dan kalau korang ni sensitip, mungkin bila baca entry-entry Kak Senduk ni korang sentap sebab bahasa yang diguna agak kasar dan kadang-kadang 18SX. So bagi yang ada lemah jantung tu, kena bersedia la dengan ayat-ayat Kak Senduk. Kurus semangat..

So bila baca blog Kak Senduk ni, dapat la kita lihat dunia dari perspektif lelaki lembut. Selalunya kita tengok je mereka dari jauh. Nak tegur jauh sekali la kan. So selalu bisik-bisik ngan kawan sebelah or bisik-bisik dalam hati je sorang-sorang kan. So kali ni, boleh la kita baca apa dalam pikiran dorang ni.

Yang menariknya, entry Kak Senduk ni bukan la selalunya cerita pasal anak-anak ikan comel or hal kawan-kawan seperjuangan dia je tapi banyak entry dia berkisar kehidupan dia di rumah dengan famili dia, kejadian sekeliling dan jugak perkara-perkara yang kita rasa remeh tapi sebenarnya penting. 

Selalu jugak Kak Senduk cerita pasal mak dia sound dia sebab dia ni lembut. Siap suruh anak buah dia sound lagi. Haha! Kadang Kak Senduk ni cerita pasal peristiwa kat area rumah dia di Puchong. Info berguna untuk jiran-jiran. Kadang-kadang pasal adab orang kita yang makin hari makin kurang. Cerca mencerca rakan seperjuangan pun ada. Dan juga menceritakan pengalaman berhadapan ngan macam-macam orang.

Kak Senduk ni pun rajin mengedit gambar kat photoshop. Kira berbakat la. Kebanyakan header blog dia diedit guna photoshop. Dan menjadi la jugak. Kak Senduk ni rajin selitkan gambar-gambar dalam entry dia. So takde la bosan.

Paling penting, Kak Senduk ni jujur berblog. Dia tulis je apa yang terlintas kat hati dia. Takde cover-cover pun. Kita ni kadang-kadang tapis jugak apa yang kita nak tulis demi menjaga sensitiviti masyarakat sejagat tapi Kak Senduk ni takde tapis-tapis. So, korang dapat la pandangan jujur seorang pondan.

Ok la. Kalau nak tau lebih lanjut pasal Kak Senduk dan kehidupannya, boleh la terjah blog dia.

Meriah gitew!
Aku nak gi mandi pulak. Lepas ni nak siapkan baju raya. (Macam aku bertungkus lumus menjahit. Padahal aku dah peringkat final touch up).


OppsieDoppsie: Bukan nak menggalakkan Kak Senduk dan kawan-kawan terus begitu atau kita terus memandang sinis golongan lembut, tapi kadang kala apa yang diceritakan ada benarnya.


Aku,

4 comments:

Bazilah Hashim said...

haritu jumpe belog orang gay, dia snap gambar my friend letak kat belog dia! wah terus seram.

wanyusnira said...

eek!! gay sgt menyeramkan! adik akak pn pnah kne ngorat ngan gay walopun die xdela kategori kiut/sasa/macho/ensem. bahaha!

amarwonbin said...

uhuk3..
batuk2..
ko pun bace gak kak senduk nye blog ke yus?
huhu
bace yang dulu2.
skang ni die da mcm slow siket.
dah tobat kot nyah~

wanyusnira said...

amarwonbin..

pep pep peppp... tepuk2 belakang ko yang batuk2 ituu..

ni kawan kakak aku la yang bgtau psl kak senduk.. banyak lagi entry kak senduk yang lama2 aku tak belek.. tak sempat la..

tapi asik gelak sorang je baca blog kak senduk.. kelaka nyah!!