Pages

12.31.2013

R.I.N.D.U

Salam.

The last day of 2013. Gained weight and gained friends.

Hurmmm... Actually takde apa pun nak tulis. Tadi just browse through old entries and terbaca kisah di uni. Which I really miss right now :( 

Miss my dear friends. A lot. Rindu suasana kat kampus. Sobs..



Maybe I just miss the freedom of a student. Dah kerja ni macam-macam nak kena timbang. And yes, 2014 will punch more holes in our pockets. Semua naik harga. Blood pressure pun naik. Haish.. Tak sanggup nak pikir. 

Tak nak fikir pasal semua tu. Prfffttt..

Masih dalam mood rindu. 


Meowwww



xoxo,
{wanyusnira}

12.06.2013

That Happy Fatty

Salam.

Semalam dah terima emel keputusan interview post di DOSH hari tu. As expected after the interview:

      Keputusan Temu Duga
:
Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini.

So tidaklah heartbroken sangat kan. And life goes on. Mesti la. Takkan nak menangis meratap pulak gagal interview. Tunggu interview untuk post civil engineer la pulak. Entah bila la pulak tu kan.

Well. Walaupun tak lulus interview, patutnya sedih la kan. Tapi entah la. Makin hari makin gemuk pulak kan. Pergi ofis pun ada je benda yang boleh digelakkan secara besar-besaran. Kawan-kawan kat ofis pun seronok. Kerja macam biasa la. Ada best, ada tak best.

Last week pergi timbang kat bilik En. Halim. Penimbang dia ni advance boleh kira body fat, kalori, muscle, body age bagai kan. Shockingly, my body age is 38! Sentap nyah!!! Macam a wake up call gitu kan. So esoknya terus beli running shoes, nak berjogging untuk menyahkan segala lemak-lemak tepu kat badan gituuu. Tapi sampai hari ni belum start jogging sebab kaki Irman still tak ok lepas seliuh minggu lepas. Lagipun sekarang ni musim hujan. It's raining cats and dogs almost everyday. Alasan sangaaattt kannnnn.

Tapi seriously, memang sangat terasa diri ini telah gemuk sebab kain baju kurung dah sendat, nak zip seluar jeans pun dah susah. And bayangkan masa senamrobik ofis last week, terasa segala lemak kat perut gendutku ini bergoyang turun naik masa duk lompat-lompat tu. Sungguh huduh!!!


Perut gendut goyang-goyang macam perut Hippa & Bow Wow tengah melompat. Nangessss!!!


Maka, aku mula berazam untuk menguruskan badan. Mampukah???

Tengok je la update lagi sebulan dua kan. Harapnya dah kurus la time tu :D




Slim downnnn,
{wanyusnira}